Yleisinfo

Villähteen Agility-Urheilijat ry – VAU on Lahdessa ja Villähteellä toimiva koiraharrastajien yhdistys, joka on perustettu 13.12.2001. Pääasiassa seura järjestää koulutusta ja kilpailutoimintaa agilityssä, rally-tokossa, tokossa ja koiratanssissa.

VAU:n harjoituspaikat sijaitsevat Lahdessa (halli) ja Villähteellä (ulkokenttä). Lisätietoa harjoituspaikoista.

Ajankohtaista tapahtumatietoa (mm. VAU:n järjestämät kisat agilityssä, rally-tokossa ja tokossa) sekä muutatietoa löydät nettisivuiltamme.


Harjoitukset, ryhmiin hakeminen ja maksut

Kaikkien treeniryhmissä harjoittelevien (agility, rallytoko, toko, koiratanssi) tulee olla Villähteen Agilityurheilijoiden jäseniä.

Kalenterivuodessa on 4 treenijaksoa (jakso 1 viikot (53)1-13, jakso 2 viikot 14-26, jakso 3 viikot 27-39, jakso 4 viikot 40-52).

Yksi treenijakso kestää 13 viikkoa sisältäen 10 treenikertaa. 10 kerran treenijakso maksaa 65 euroa.

Kouluttajat päättävät, milloin ryhmä pitää taukokertansa (3 krt/jakso) ja ilmoittavat tauoista hyvissä ajoin ryhmilleen.

Uudet ryhmäjaot kaikkiin lajeihin tehdään kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä, joten samat ryhmäkokoonpanot säilyvät 2 jaksoa peräkkäin. Jäsenet saavat ryhmiinhakupostin hyvissä ajoin Seuramapin kautta.

Kun sinulla on ryhmäpaikka, on sinulla myös velvollisuus ilmoittaa poissaoloistasi hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä (poislukien äkilliset sairastumiset tms.) koulutusohjaajalle. Kolme ilmoittamatonta poissaoloa johtaa treenipaikan menettämiseen.

Jäsen- ja harjoitusmaksujen tulee olla maksettu eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset maksuaikaa, ota yhteys välittömästi rahastonhoitajaan sähköpostitse vaurahastonhoitaja@gmail.com. Mikäli harkkamaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, menetät oikeutesi treenata ryhmässä kunnes maksut on hoidettu. Mikäli jäsen- tai harkkamaksut jäävät maksamatta, voidaan yhdistyksen sääntöjen 7 § perusteella jäsen erottaa.

Mikäli joudut jättäytymään pois treeniryhmästäsi syystä tai toisesta, tai et ota tarjottua treenipaikkaa vastaan, ota välittömästi yhteyttä lajivastaavaan. Treenimaksujen osittainen palauttaminen on mahdollista vain lääkärin tai eläinlääkärin todistusta vastaan.


Omatoimiryhmät ja valmennusryhmät

Lisätietoa omatoimiryhmistä sekä valmennusryhmistä suoraan lajivastaavilta.


Talkoovelvoite

VAU:ssa kaikki seuran jäsenet ovat velvoitettuja talkootyöhön. Mikäli seuran jäsen ei huolehdi talkoovelvoitteestaan, voi tämä olla perusteena sille, että ryhmäpaikkaa ei seuraavalle kaudelle enää myönnetä. Kisatalkoista ym. tiedotetaan sähköpostitse. Lisäksi on mahdollista suorittaa talkootöitä muilla tavoin: lisätietoa talkoovelvoitteesta ja pisteiden ilmoittaminen.Kouluttaminen ja kouluttajaksi hakeutuminen

VAU:lla seuran jäsenet kouluttavat viikkoryhmiä kaikissa lajeissa. Mikäli kouluttaminen kiinnostaa tai haluat lisätietoa kouluttamisesta, ota yhteyttä suoraan ko. lajin lajivastaavaan.


Avainharjoittelu

Voidakseen treenata hallilla omatoimisesti, tulee jäsenellä olla avainharjoitteluoikeus. Lisätietoa avainharkkaamisesta.


Seuramappi

Rivijäsen tarvitsee Seuramappia pitääkseen jäsentietonsa ajan tasalla. Yhteystietojen ajan tasalla pitäminen on tärkeää, sillä kaikki seuran virallinen viestintä tapahtuu sen kautta. Jokainen seuran jäsen saa jäsensihteeriltä henkilökohtaiset tunnukset. Yhteystietoja voi päivittää Oma sivu- välilehdeltä à muokkaus. Avainharjoittelijat saavat jäsensihteeriltä erilliset ohjeet Seuramapin käyttöön treeniajan varaamista varten. Linkki VAU:n Seuramappiin.


Hallin säännöt

Hallin säännöt löytyvät VAU:n nettisivuilta. Lue säännöt huolella ja noudata niitä.


Treenipörssi, treenikortti

Kouluttajat ilmoittavat vapaista treenipaikoista viikkoryhmissä VAU:n treenipörssissä (Facebook). Ryhmä on suljettu ja tarkoitettu ainoastaan VAU:n jäsenille, joten se vaatii liittymisen. Treeneissä käytetään maksuna treenikorttia, joka maksaa 25 € sisältäen viisi harjoituskertaa. Kortin käyttämiseen vaaditaan VAU:n jäsenyys. Treenikortit käyvät agilityssä, tokossa ja rally-tokossa. Tarkemmat ohjeet kortin hankkimiseen löytyvät treenipörssi-sivulta.


Koko kentän treenit

Agilityssä järjestetään noin kerran kuussa lauantaisin koko radan treenit, jolloin on mahdollisuus päästä treenaamaan koko kentälle rakennettavaa kisarataa. Myös tokossa pidetään satunnaisesti koko kentän treenejä. Koko kentän treeneistä ilmoitetaan VAU:n epävirallisella pulinapalstalla, jossa myös ilmoittautuminen tapahtuu. Treenit on tarkoitettu ainoastaan VAU:n jäsenille. Treeni on avainharkkaajille ilmainen, ja ne jotka eivät ole avainharkkaajia, voivat maksaa osallistumisensa treenikorttikerralla (kts. edellinen kohta).


Agilitylisenssi ja seuran edustaminen

Voidakseen kilpailla agilityssä, tulee olla voimassa oleva lisenssi (A-lisenssi tai B-lisenssi). Lisätietoa lisensseistä http://www.agilityliitto.fi/kilpailut/lisenssi/ Jokaisella agilityryhmässä treenaavalla, poislukien alkeisryhmäläiset, tulee olla voimassa oleva harrastaja- tai kilpailulisenssi. Treenaajat sitoutuvat lisenssinhankintaan hakiessaan treenipaikkaa. Lisenssin olemassaolo tulee jatkossa osoittaa ryhmän koulutusohjaajalle aina ryhmien vaihtuessa, omatoimiryhmien osalta lajivastaavalle. Agilityä ryhmässä treenaavan jäsenen tulee edustaa kilpailuissa Villähteen Agilityurheilijoita. Muiden lajien osalta ryhmässä treenaavan jäsenen tulee edustaa ensisijaisesti VAU:ta arvokilpailuissa.


Yhteystiedot ja yhteydenotot

Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät VAU:n nettisivuilta. Ota rohkeasti yhteyttä, kun mieltä painaa jokin, saat uuden idean tai tarvitset lisää tietoa jostakin asiasta. Huomioi, että yhteydenotot hallituksen jäsenille tulee tehdä sähköpostitse. VAU:lla on Facebookissa Pulinapalsta, mutta se ei ole tarkoitettu seurassa vaikuttamiseen. Hallitukselle yhteisesti keskusteltavaksi ja/tai päätettäväksi asioita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen vau.hallitus@gmail.com.HUOM! VAU:n jäsenyys tulee todistaa Seuramapin etusivua sisäänkirjautuneena näyttämällä.