Yleisinfo

Villähteen Agility-Urheilijat ry – VAU on Lahdessa toimiva koiraharrastajien yhdistys, joka on perustettu 13.12.2001. Pääasiassa seura järjestää koulutusta ja kilpailutoimintaa agilityssä, rally-tokossa, tokossa ja koiratanssissa.

VAU:n harjoituspaikat sijaitsevat Lahdessa (hallit). Lisätietoa harjoituspaikoista.

Ajankohtaista tapahtumatietoa (mm. VAU:n järjestämät kisat agilityssä, rally-tokossa ja tokossa) sekä muuta tietoa löydät nettisivuiltamme.


Harjoitukset, ryhmiin hakeminen ja maksut

Kaikkien treeniryhmissä harjoittelevien (agility, rallytoko, toko, koiratanssi) tulee olla Villähteen Agility-Urheilijat ry:n jäseniä.

Kalenterivuodessa on 4 harjoitusjaksoa:

 • jakso 1 viikot 1-13
 • jakso 2 viikot 14-26
 • jakso 3 viikot 27-39
 • jakso 4 viikot 40-52

Kun sinulla on ryhmäpaikka, on sinulla myös velvollisuus ilmoittaa poissaoloistasi hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä (poislukien äkilliset sairastumiset tms.) koulutusohjaajalle. Kolme ilmoittamatonta poissaoloa johtaa treenipaikan menettämiseen.

Jäsen- ja harjoitusmaksujen tulee olla maksettu eräpäivään mennessä. Mikäli harkkamaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, menetät oikeutesi treenata ryhmässä, kunnes maksut on hoidettu. Mikäli jäsen- tai harkkamaksut jäävät maksamatta, voidaan yhdistyksen sääntöjen 7 § perusteella jäsen erottaa.

Villähteen Agility-Urheilijat ry on ottanut käyttöön Visma Financial Solutions Oy:n maksuvalvontapalvelun. Visma Financial Solutions Oy hoitaa maksuvalvonnan, mahdolliset maksumuistutukset ja tarvittaessa perintätoimet seuran puolesta. Laskut luodaan ja lähetetään edelleen seuran toimesta.
Käytännössä tämä merkitsee seuraavaa:

 • Suoritus seuralle kulkee Visma Financial Solutions Oy:n asiakasvaraintilin kautta
 • Tilinumero vaihtuu
 • Käytä laskussa mainittua viitenumeroa ja tilinumeroa.
 • Mikäli havaitset saamassasi laskussa virheen, ole siitä välittömästi yhteydessä VAUn jäsensihteeriin.
 • Mikäli tarvitset laskulle maksuaikaa, ole ennen eräpäivää yhteydessä VAUn rahastonhoitajaan, jolloin eräpäivän siirto on myclubissa vielä mahdollista. Huomioithan kuitenkin, että maksuaikaa voidaan myöntää maximissaan kuukausi alkuperäisestä eräpäivästä. Erittäin painavista syistä hallitus voi harkita pidempää maksuaikaa. Eräpäivän jälkeen yhteydenotot Visman laskutuspalveluun.
 • Maksaessasi laskusi Smartumeilla, Edenredillä tai E-passilla, ota yhteyttä VAUn rahastonhoitajaan ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
 • Mikäli huomaat maksaneesi laskun virheellisesti, ota välittömästi yhteyttä Visman laskutuspalveluun. Näin saatat selvitä ilman Visman perimiä selvityskuluja.
 • Visma Financial Solutions Oy lähettää maksuhuomautukset
 • Huom. Vanhat laskut ovat ennallaan, joten käytättehän aina laskulla olevaa tilinumeroa. Laskut löytyvät normaaliin tapaan myös myclub tililtä.
 • Maksamiseen liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä laskutuspalvelun numeroon 0248088020 tai sähköpostilla osoitteeseen fsf.asiakaspalvelu@visma.com

Mikäli joudut jättäytymään pois treeniryhmästäsi syystä tai toisesta, tai et ota tarjottua treenipaikkaa vastaan, ota välittömästi yhteyttä lajivastaavaan. Treenimaksujen osittainen palauttaminen on mahdollista vain lääkärin tai eläinlääkärin todistusta vastaan.


Omatoimiryhmät ja valmennusryhmät

Lisätietoa omatoimiryhmistä sekä valmennusryhmistä suoraan lajivastaavilta.


Talkoovelvoite

VAU:ssa kaikki seuran jäsenet ovat velvoitettuja talkootyöhön. Mikäli seuran jäsen ei huolehdi talkoovelvoitteestaan, voi tämä olla perusteena sille, että ryhmäpaikkaa ei seuraavalle kaudelle enää myönnetä. Kisatalkoista ym. tiedotetaan sähköpostitse. Lisäksi on mahdollista suorittaa talkootöitä muilla tavoin: lisätietoa talkoovelvoitteesta ja pisteiden ilmoittaminen.Kouluttaminen ja kouluttajaksi hakeutuminen

VAU:lla seuran jäsenet kouluttavat viikkoryhmiä kaikissa lajeissa. Mikäli kouluttaminen kiinnostaa tai haluat lisätietoa kouluttamisesta, ota yhteyttä suoraan ko. lajin lajivastaavaan.


Avainharjoittelu

Voidakseen treenata hallilla omatoimisesti, tulee jäsenellä olla avainharjoitteluoikeus. Lisätietoa avainharkkaamisesta.


MyClub

VAU ry käyttää toiminnassaan MyClub -jäsenpalvelua muun muassa jäsenrekisterinä, tiedottamisessa, laskutuksessa ja maksuseurannassa. Jäsenen vastuulla on yhteystietojensa ajan tasalla pitäminen. Jokainen seuran jäsen pääsee kirjautumaan omalla sähköpostilla ja luomallaan salasanalla. Jos kirjautumisessa on ongelmia ota yhteyttä jäsensihteeriin, jasensihteeri@vau-agilityt.net


Hallin säännöt

Hallin säännöt löytyvät VAU:n nettisivuilta. Lue säännöt huolella ja noudata niitä.


Treenipörssi, treenikortti

Kouluttajat ilmoittavat vapaista treenipaikoista viikkoryhmissä VAU:n treenipörssissä (Facebook). Ryhmä on suljettu ja tarkoitettu ainoastaan VAU:n jäsenille, joten se vaatii liittymisen. Treeneissä käytetään maksuna treenikorttia, joka maksaa 45 € sisältäen viisi harjoituskertaa. Kortin käyttämiseen vaaditaan VAU:n jäsenyys. Treenikortit käyvät agilityssä, koiratanssissa, tokossa ja rally-tokossa. Tarkemmat ohjeet kortin hankkimiseen löytyvät treenipörssi-sivulta.


Koko kentän treenit

Agilityssä järjestetään noin kerran kuussa lauantaisin koko radan treenit, jolloin on mahdollisuus päästä treenaamaan koko kentälle rakennettavaa kisarataa. Myös tokossa pidetään satunnaisesti koko kentän treenejä. Koko kentän treeneistä ilmoitetaan VAU:n epävirallisella pulinapalstalla, jossa myös ilmoittautuminen tapahtuu. Treenit on tarkoitettu ainoastaan VAU:n jäsenille. Treeni on avainharkkaajille ilmainen, ja ne jotka eivät ole avainharkkaajia, voivat maksaa osallistumisensa treenikorttikerralla (kts. edellinen kohta).


Agilitylisenssi ja seuran edustaminen

Voidakseen kilpailla agilityssä, tulee olla voimassa oleva lisenssi (A-lisenssi tai B-lisenssi). Lisätietoa lisensseistä http://www.agilityliitto.fi/kilpailut/lisenssi/ Jokaisella agilityryhmässä treenaavalla, poislukien alkeisryhmäläiset, tulee olla voimassa oleva harrastaja- tai kilpailulisenssi. Treenaajat sitoutuvat lisenssinhankintaan hakiessaan treenipaikkaa. Lisenssin olemassaolo tulee jatkossa osoittaa ryhmän koulutusohjaajalle aina ryhmien vaihtuessa, omatoimiryhmien osalta lajivastaavalle. Agilityä ryhmässä treenaavan jäsenen tulee edustaa kilpailuissa Villähteen Agility-Urheilijoita. Muiden lajien osalta ryhmässä treenaavan jäsenen tulee edustaa ensisijaisesti VAU:ta arvokilpailuissa.


Yhteystiedot ja yhteydenotot

Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät VAU:n nettisivuilta. Ota rohkeasti yhteyttä, kun mieltä painaa jokin, saat uuden idean tai tarvitset lisää tietoa jostakin asiasta. Huomioi, että yhteydenotot hallituksen jäsenille tulee tehdä sähköpostitse. VAU:lla on Facebookissa Pulinapalsta, mutta se ei ole tarkoitettu seurassa vaikuttamiseen. Hallitukselle yhteisesti keskusteltavaksi ja/tai päätettäväksi asioita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen hallitus@vau-agility.net.HUOM! VAU:n jäsenyys tulee todistaa My Clubin jäsenkortilla (löytyy My Clubista omista tiedoista).