Hallien säännöt


KESKIHALLI eli vanha halli on jaettu kahteen alueeseen, VAU:n sekä Korkeavireen. Toisen alueelle meneminen ei ole sallittua. Sosiaalitilat ovat yhteiset ja VAU:n jäsenet kulkevat sosiaalitiloihin ilman koiria Korkeavireen alueen läpi.


KESKIHALLIN ovien ollessa lukittuna, VAU:n jäsenien oven avaaminen tapahtuu toistaiseksi Korkeavireen puoleisesta ovesta. Muuten kuljetaan VAU:n puolelta. Mikäli oven lukitus ei toimi, ota yhteyttä Henna Kuokkaseen (puh. 040 559 2623) tai Hanna Pylkkäseen (puh.040 828 2048). Jos et saa Hennaa tai Hannaa kiinni puhelimitse, niin ota yhteyttä puheenjohtajaan Taru Leskiseen (puh. 040 720 4958). Tiedot löytyvät VAU:n nettisivuilta.


KESKIHALLISSA VAU:lla on käytössään kaksi treenikenttää, etukenttä ja takakenttä. Kentät vaihtuvat noin 4 viikon välein ollen joko 20m x 20m tai 10m x 40m. VAU:n takakentälle kulkee käytävä etukentän oikealta puolelta kenttien ollessa 20m x 20m. Käytävä on tarkoitettu ainoastaan kentälle siirtymiseen, ei oman treenivuoron odotteluun. Korkeavireen takakentälle vievä käytävä ei ole VAU:laisia varten.


PÄÄTYHALLISSA, eli uudessa hallissa, etukenttä on pääasiassa rally-toko- ja tokoryhmien käytössä ja takakenttä agilityryhmien käytössä. Näin ollen etukentän ollessa agilitykäytössä, tulee isoimmat agilityesteet (putket, kontaktit, kepit) siirtää sivuun treenin päätteeksi.


PÄÄTYHALLIIN kulku tapahtuu samoin kuin keskihalliin. Soittaessasi numeroon anna puhelun hälyyttää kaksi kertaa, jonka jälkeen sulje puhelu. Odota 10 sekuntia ja ovi naksahtaa auki. Varsinainen lukko ovessa on sähkölukko, jonka avulla oven saa jäämään ”auki” -asentoon hallin sisältä painikkeesta. Tähän löytyy ohjeet tuulikaapin ovesta. HUOM! Muista laittaa sähkölukko ”kiinni” painikkeesta ja varmistaa oven lukkiutuminen poistuessasi hallista.


TÄSTÄ ETEEN PÄIN KOSKEVAT SÄÄNNÖT MOLEMPIA HALLEJA
Kun poistut jommasta kummasta hallista viimeisenä, sammuta valot ja lukitse ovi. Muista talviaikaan tuulettimet! Päätyhallin valot ja puhaltimet löytyvät hallin vasemmalta pitkältä sivulta ja keskihallin valot ja tuulettimet löytyvät Korkeavireen ulko-oven vierestä, näissä on ohjelaput kiinnitettynä.


Pidä halli siistinä, palauta käyttämäsi seuran tavarat paikoilleen ja vie itse tuomasi tavarat mukanasi. Kentälle ei saa mennä ulkokengillä. Pidäthän siis mukanasi vaihtokenkiä.


Esteitä tulee siirtää kantamalla. Raskaiden esteiden raahaaminen matolla on kielletty. Huom! A-este tulee siirtää joko pyörien avulla tai nostamalla esteen reunoista, ei tukirimasta. Pyörillä varustettu keinu ja A-este säilytetään pyörät ylhäällä (pyörät on tarkoitettu siirtoa varten).

Tarkista aina kentälle mennessäsi, että esteet ovat turvalliset suorittaa ja ne on kasattu oikein. Tarkista, että putket on painotettu turvallisesti. Putkipainoja ei saa laittaa päällekkäin. Tämä rikkoo putket ja on putken suorittamisesta tulee vaarallista etenkin isoille koirille. Turvallisuus on kaikkien treenaajien vastuulla.


Juoksunartut treenaavat hallissa juoksuhousut jalassa. Juoksunartut ovat hallissa ainoastaan oman treenisuorituksensa ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että koiran kanssa mennään kentälle tekemään oma treenisuoritus, jonka jälkeen se viedään hallista pois. Koiraa ei pidetä odotustilassa/kentällä treenisuorituksen ulkopuolella.


Omaa treenivuoroa odotellessa koiria pidetään joko häkissä tai odotustilassa yhdessä ohjaajan kanssa. Koiria ei turvallisuussyistä kiinnitetä esteisiin eikä hallilla oleviin tolppiin ja jätetä valvomatta yksin. Odotusalueella on yhteiskäytössä olevia häkkejä, jotka ovat VAU:n omistuksessa. Häkissä käytetään omia alustoja ja häkit pyyhitään jokaisen käytön jälkeen alueella olevien ohjeiden mukaisesti. Omien häkkien säilyttäminen hallilla on kielletty. Koirat pidetään hiljaisina odotusalueella. Tämä siitä syystä, että hallissa pyörivät useimmiten neljät treenit samanaikaisesti, ja odottavien koirien metelöinti häiritsee kouluttamista. Pidäthän siis koirasi odottamassa omaa vuoroaan autossa, jos se ei osaa olla hiljaa hallissa.


Älä päästä koiraasi merkkaamaan esteitä, seiniä tai mitään sisätiloissa olevaa. Vahingon sattuessa siivoa hallilta löytyvillä pesuaineilla jäljet mahdollisimman hyvin ja maksa sotkusakko 10 € VAU:n tilille FI62 1367 3000 1120 36 viitteellä 9991


Autot laitetaan vinoparkkiin hallin edustalle tai tilan loppuessa Vipusenkadun varteen. Autoja ei saa pysäköidä hallin päätyyn Peikko Groupin alueelle eikä lastaussillan alueelle. Pitkäaikaispysäköinti ei ole sallittua hallin parkkipaikoilla.
Huomioithan päätyhallin pysäköinnissä että halliin jää esteetön kulku.


Hallin varaus ja vuokraus, ohjeistus löytyy VAU:n sivuilta hallin vuokraus


Sosiaalitilojen yläpuolella sijaitsevat VAU:n toimistotilat. Muistathan, että toimistotilat ovat pääasiassa hallituksen, koetoimitsijoiden ja koulutusohjaajien käytössä.
Osaa seuran tavaroista (mm. kanttiinitarvikkeita ja toimistokalustoa) säilytetään lukituissa kaapeissa. Mikäli tarvitset pääsyä kaappeihin, ota yhteyttä lajivastaaviin tai seuran puheenjohtajaan.


Hallin ja esteiden kuntoon liittyvissä asioissa ota yhteys hallista vastaavan sähköpostiin halli@vau-agility.net. Jos jotain rikkoutuu, rikkoutunut estesiirretään pois kentältä ja merkataan.


Jokainen hallin käyttäjä on itse vastuussa omista ja koiransa tekemisistä sekä hankkii tarvitsemansa vakuutuksen niin halutessaan. Hallin käyttäjän tulee noudattaa sovittua aikataulua ja huomioida muut käyttäjät toiminnassaan. Hallin varannut henkilö on vastuuhenkilö, joka vastaa sääntöjen noudattamisesta varaamallaan ajalla.


Hallin tilat on tarkoitettu koiraharrastuslajien harjoitteluun ja kilpailuun. Hallissa ei ole sallittua leikittää koiria keskenään tai antaa koirien tehdä tarpeitaan halliin.
Hallin sääntöjen noudattamatta jättäminen johtaa avainharjoitteluoikeuden purkamiseen.


Koirien fyysinen kurittaminen ja kaikkien eläinsuojelulaissa kiellettyjen menetelmien (kuten koulutuskaulaimet, sähköpannat) käyttö on kiellettyä. Koirien kohtelun tulee olla eläintä kunnioittavaa. Huomioithan koirasi kanssa myös muut hallin käyttäjät, jotta vahinkoja ei pääse sattumaan.


Agressiivista koiraa ei saa tuoda halliin.
Kulkuväylät on pidettävä vapaina.
Korjaa koiran jätökset pois koko hallin alueelta sekä teiden varsilta. Jätökset laitetaan ulkona olevaan roskikseen. Myös biojäte viedään ulkoroskikseen.
Roskat tulee huolehtia roska-astioihin, joita on hallin sisällä ja ulkona.
Koiria ei saa trimmata hallissa.
Koirien tulee olla SKL:n määräysten mukaisesti rokotettuja.
Tupakointi ei ole sallittua hallin alueella (vuokraisännän sääntö).


HALLILLA ON KÄYTÖSSÄ KAMERAVALVONTA.MUISTA, ETTÄ KAIKKI MIKÄ EI OLE ERIKSEEN KIELLETTY, EI OLE SALLITTUA.